torsdag 30 oktober 2008

kuddar

senast jag var i Stockholm var jag inne på Svenskt Tenn för att köpa ett efterlängtat tyg. Jag gillar många av Josef Frank´s mönster, men just då var det Terazzo som jag ville ha. Eftersom meterpriset är ganska dyrt blev det ingen storhandel. Kunden före mig skulle ha sådär 15 m, och när det blev min tur frågade jag lite blygsamt hur lite man fick köpa.

Nu har tyget legat fint inslaget i påsen och väntat på att sys och ikväll blev det 2 kuddar. Först hade jag tänkt att göra som jag gjorde med Elefantkudden, att jag tog ett enfärgat på baksidan för att kunna få ut 3 större kuddar, men jag bestämde mig för att det får bli 2 mindre med samma tyg runt om, Det finns en bit kvar som kan bli en 50*50 vid tillfälle, med avikande baksida. Ännu har jag inte bestämt var kuddarna ska få vara, jag har några alternativ...

onsdag 29 oktober 2008

systuga

matrumsbordet har förvandlats till en syateljé, symaskiner och trådar, dragkedjor så långt ögat kan nå. Jag skulle gärna ha ett eget syrum så man kan sätta sig när andan faller på, nu blir det allt för sällan. Barnen har höstlov och har varit hos mormor, då fick jag lite inspiration till att sy en kjol till L, fram med ett jeanstyg och sax, mönster använde jag inte utan höftade till det, ikväll när jag fick tillfälle att prova kjolen på L, så satt den riktigt bra och framför allt, L var supernöjd! Då är det roligt att sy! Det har genom tiderna funnits allt för många sömnadsprojekt som hamnat i soporna eller aldrig blivit färdiga, men nu verkade det bli bra. Under tiden jag syr surrar det med inredningsideér, vi får se om en kan påbörjas till helgen.....

lördag 25 oktober 2008

träd på tapeten

på jobbet håller vi på att göra om, dels på kontoret och dels i montrarna. Det är helt tydligt att det är träd som är på tapeten! För ett par veckor sedan målades kontoret om och en stickers från Ferm living kom äntligen upp, efter att legat i hyllan i månader!!
I montern närmast entrén har vi satt upp en kul tapet från Nina Jobs kollektion. Jag ville även visa att man kan hitta på andra roliga idéer i barnrum. Resultatet blev ett tapetträd, gjort av tapetstuvar.

till detta tyckte jag att kudden från med tyg från Sandbergs gjorde sig bra!


foto: privat

måndag 20 oktober 2008

tapeter, tapeter, tapeter

det kommer en hel del nya tapeter, nästan varje vecka har det kommit ett par nya kartor, Det är riktigt kul med nyheter. Härom dagen var Midbec:s säljare på besök och visade upp uppföljaren till "kids@ home" i den kollektionen finns det stickers, tapeter och även bårder, med motiv från för barnen kända figurer. Det är bl.a "Hannah Montana" (som man hör talas om här hemma) och "young einsteins"men även klassiker som Spindelmannen, Nalle Puh m.fl. Det finns även matchande tapeter utan dessa karaktärer som är riktigt fina med härliga färger. Tapeter som fungerar lite längre och som man blir glad av!

foton: privat

söndag 19 oktober 2008

kylskåpsrensning


har jag ägnat mig åt idag. Kanske inte det roligaste att hitta på men nu kunde jag lägga in mitt totalt onödiga men "kuliga" inköp i Stockholm -Fridge monkey- från Designtorget. Denna oumbärliga sak med ett mysko namn är en flaskförvaring i plast som man kan få plats med upp till tio 33 cl flaskor eller 5 flaskor vin.


helt ärligt så verkar den riktigt bra!

onsdag 15 oktober 2008

upptagen

har jag varit även denna veckan, det har varit trädgårdskurs och annat som gör mig för trött för att blogga. Har inte hittat ngn större inspiration, men vi har gjort lite på jobbet som jag kan visa i morgon! Tack ändå ni alla som tittar in!

torsdag 9 oktober 2008

svart och vitt

det är glest mellan inläggen...men som jag skrev skulle veckan innehålla en hel del aktiviteter. Det har varit jobb som vanligt, men jag har varit upptagen på kvällarna med bla trädgårdskursen. Igår var vi hemma hos min f.d chef på födelsedagsmiddag, det är lilla e som blivit firad i dagarna 3.
Idag är det mamman som blivit uppvaktad med tårta och fina paket! Min familj verkar känna mig väl, paketen innehöll en skön och härlig creme till kroppen och goda belgiska praliner samt en viss efterlängtad kofta!! Jag har en viss kärlek till koftor och just denna modellen har legat i topp på önskelistan länge.

Efter denna mysiga uppvaktning var det dags för skola och dagis för barnen och jag och sambon åkte vidare på en mindre trevlig sak, för ett par veckor sen gick vår granne bort och idag var det dags för begravningen.

På eftermiddagen gick jag till mitt gamla arbete för att köpa lite grejer till ett av mina små projekt och då hade min filt som jag beställt för länge sen kommit, den hade jag nästan glömt av.

Nu har jag både filt och kofta som värmer mig i höst!

söndag 5 oktober 2008

veckan som varit..

har jag varit riktigt dålig på att blogga, däremot har jag gjort mkt annat. Kvällarna har gått åt till att fortsätta "projekt ommöblering" plocka iordning efter det jag påbörjade i tisdagskväll. Jag har rensat i porslinsskåpet och en del åkte ut i skräppåsen. Jag har nyligen läst "rensa i röran med Feng Shui" av Karen Kingston och anammat lite av hennes tänk. Så nu ska det börjas slänga saker som inte använts på länge, det känns alltid skönt när man gjort det. Tyvärr är jag en hamster, men jag tränar på att göra mig av med saker och jag blir bättre. I boken kan man läsa om vad röra är och hur man påverkas av den
"när ditt hem är fyllt med saker som du älskar och använder blir det en fantastisk källa till stöd och kraft för dig. Röra och överflödiga prylar å andra sidan drar ner din energi och ju längre du har dem kvar desto mer påverkar de dig. När du gör dig av med allting som inte har någon verklig mening eller innerbörd för dig så känner du dig bokstavligen lättare till kropp, psyke och själ" Citat från boken

Jag har börjat på en kurs i Trädgårdsdesign, det var riktigt kul. Hemläxan är att göra en skiss över hur trädgården ser ut. Vi kommer att gå igenom vad man ska tänka på när man skapar sin trädgård. Några av kursdeltagarna har en helt ny medan de flesta av oss redan har en trädgård som vi vill göra ngt av. Många gånger har jag åkt till plantskolan och varit som en kalv på grönbete och kommit hem med allt för mkt som jag sen inte vet var jag ska göra av. Men nu ska jag göra en PLAN! Första steget är att göra en skiss över tomten, fundera över vad jag vill använda trädgården till samt analysera tomten - var är det sol? vad är det för jord? vindriktning. utsikt m.m. Sen gäller det att prioritera vad som är viktigast för mig - lekytor, skötsel, växter m.m.

I helgen har lilla E haft födelsedag! 5 år har hon hunnit bli, det känns inte så länge sen som vi var på BB. Helgen har varit full av förberedelser av kalas, igår var det "vuxenkalas" med släkt och vänner och idag var det 16 barn i åldrarna 4-6 som firade lilla E. Det är inte konstigt att man känner sig lite mör efter en intensiv kalashelg! Lilla E pratade om att hon ville bjuda på Pyttipanna, visst tänkt jag det är kul annorlunda kalasmat, vill hon ha det så ska hon självklart få det. Vi pratade vidare och hon babblade på om hallon och jordgubbar, då hajade jag till och sa att det har man ju inte till pytten, jodå uppepå påstod hon. Nä sa jag, man har ju rödbetor och ägg till. Nä hallon skulle det vara, då slog det mig att det var inte alls Pyttipanna hon ville ha utan Pannacotta! Nu blev det en ändring på menyn av jubilaren men även det en rätt i samma anda - Pannkakor med hallon! Verkar som om en liten dam har fastnat för vissa maträtter med samma stavelser!

Nu vill jag önska alla en trevlig vecka! Jag hoppas på lite mer tid att göra lite fler blogginlägg, men denna veckan kommer att vara ganska full av happening den med, både trevliga och mindre trevliga saker!