torsdag 22 januari 2009

spännande helg!

veckan har varit full av aktiviteter, ikväll har det varit redovisning om vikingatiden på L:s skola, igår var jag på bio och såg "Australia", den måste ni se, det var en en film som hade allt, spänning, romantik, snyft och en bra historia! Just nu håller jag på och plockar ihop den STORA väskan inför en spännande och kul helg i Linköping! Jag ska på en mässa för alla Nordsjö Idé & Designbutiker, vi kommer att få möjlighet att träffa många olika leverantörer från bl.a tapetvärlden! Jag hoppas på en inspirationsrik och rolig helg!
Tills vi ses nästa gång bjuder jag på ett kollage av köket som kanske snart anmäls till "arga snickaren" det fattas lister och passbitar och färg på en av väggarna! Men jag hoppas ni kan tänka bort såna smådetaljer, för efter ett år har jag gjort det! Trevlig helg önskar jag er alla!

söndag 18 januari 2009

kök

Hösten 2007 renoverade vi köket. Med ett parallellkök från 60-talet var det bra utformat så vi beslöt oss för att ha ngt liknande, skulle vi göra ngt annat hade projektet blivit betydligt större, detta räckte gott och väl för oss. Köket är avlångt ca. 3*5 meter, har 3 dörrar och ett fönster. Innan var det ett platsbyggt kök, med skåp ända upp till taket med en massa förvaring, men bra lådorna saknades och dom som fanns var svåra att dra ut. Någon av dom tidigare ägarna hade bytt originalluckorna till ngt laminat som jag inte gillade, hade dom gamla luckorna varit kvar hade jag nog övervägt att sprutlackera om dom och bytt kakel men nu bytte vi allt.
Det mesta av köket är från IKEA, luckan heter Abstrakt och är högblank, fläktkåpan heter Luftig. Bänkskivorna beställde vi hos ett inredningssnickeri, det blev den mörka Virr-Varr med raka klädda kanter. Kaklet heter Arkitekt i stl 5*5 och kommer från CC Höganäs. Finns i både blank och matt, jag valde matt för att det skulle bli en kontrast till de blanka skåpen. På golvet la vi in Marmoleum Klick i randigt i svart och grått som tar upp bänkskivans kulörer. Jag är riktigt nöjd med köket, det är bara ett bekymmer - när kommer listerna upp??

PS. Nu hittade jag inte bilden som visar hur det ser ut nu, men den kommer!!!
fotokollage av egna bilder

fredag 16 januari 2009

stickers

Häromdagen kom det en ny karta med stickers -"Room Mates" från Intrade! Stickers är efterfrågade särskilt till barnrum, de här var riktigt bra för dom är avtagbara och lämnar inte några märken! Det fanns en mängd olika motiv och varje förpackning innehåller runt 20 st.
Här har jag målat montern med "Maräng" ur färgkartan "Variationer i vitt", det är en tonad vit med en aning rött i. Det gröna är kulören "Hill" ur "Våra favoriter" i verkligeten grönare än på bilden!!

torsdag 15 januari 2009

före-efter

Vintern 2007 målade jag om hela vardagsrummet till vitt, samtidigt bytte vi ut dom gamla bokhyllorna i björk mot vita, jag passade även på att ställa böckerna i kulörordning! Det blev en mycket ljusare och luftigare rumsdel, vi har ett ganska stort rum som är avdelat. Från början hade vi den här delen som tv-hörna, men numera fungerar den som matrum/pysselrum!

tisdag 13 januari 2009

uteliv

sitter och tittar i fotogalleriet och hittar lite bilder från förr. En altans utveckling kommer här...



2004 - här växer vildvinet så det står härliga till. Mysigt, men i slutet av sommaren fick man knappt plats i det gröna..gillar inte heller det gul-brunlaserade på trädetaljerna.



2005 - här är det tuktat, men det laserade är kvar....jag har byggt en ny spalje...men det är tråkiga plattor blandat med trall. En konstig utbyggnad, den som syns till vänster..



2008 - inget vildvin, trätrall, trädetaljer på huset är numera varmgrå och reglar till altantaket ör vitmålade! Det börjar likna visionen! Till sommaren ska det sista fixas klart, som att måla eller lasera stolpar!

Efter en grå och trist vecka längtar man till altanlivet!

foto: privata arkivet

skydd från utsidan

LINEA FIX film är en produkt som fäster med hjälp av statisk elektricitet på alla glasytor helt utan klister. Filmen är lätt att sätta upp och kan flyttas och återanvändas i princip hur många gånger som helst. Här har jag skurit remsor av en "frostad" modell, men den finns i en mängd utföranden. På jobbet har jag skurit ut stjärnor och även en snöflinga, men det var lite pilligt att få bra. Man behöver inte skära till filmen utan bara använda som den är, den är 45 cm bred och kostar lite över hundralappen per meter!

måndag 5 januari 2009

IKEA home planner...


är ett riktigt bra hjälpmedel när man ska göra om hemma. Hösten 07 satt jag som klistrad vid datorn och ritade olika köksideér. Under helgerna som varit har vi pratat om att lilla E skulle behöva en ny säng och då skulle vi även fixa till ett skrivbord. Jag satte mig och ritade upp hennes rum i IKEA home planner, där man nu oxå kan rita in skrivbord och garderober. När det var klart tyckte hon det blev så bra att hon ville att vi skulle börja fixa på direkten.
Det lutar åt att vi gör som vi gjorde i L´s rum, vi bygger en säng på STOLMEN, då får vi massor av förvaring under, byrån MALM finns redan i rummet, sen kompletterar vi med TORE -hurtsar med en skiva över som skrivbord. Lilla E har ett pyttelitet rum så det krävs effektiv förvaring av alla grejer som en liten tjej samlar på sig!
kollage med bilder från IKEA

söndag 4 januari 2009

Beach 2009....

efter 20 år var det dags att snöra på skridskorna och ge sig ut på isen. Badplatsen vi brukar vara på sommartid hade förvandlats till en skridskoarena. När vi kom var sjön full av tävlingssugna pimpelfiskare, men ganska snart var tävlingen över och vi fick mer plats att åka på. Solen sken och isen var helt slät. Det var en riktigt skön dag som avslutades med korv och glögg på bryggan!
Det har varit dåligt med hemarbete, men det är bäst att passa på med friluftsliv medan vädret tillåter!
foto: privat