tisdag 24 februari 2009

Garden

Idag har vi börjat skylta om i butiken, i slutet av veckan kommer en nyhet från Boråstapeter - Garden - en karta som vi direkt fastnade för! En blandning av bl.a. blommiga och randiga tapeter, en tapet har funnits tidigare i kollektionen "Linné" med ett mönster av magnolia, nu finns den inte bara i brunt och turkos utan även grå, röd, vit och svart, det är den som är i mitten på bilden. Vi har redan fått beställningar på ett par favoriter, så detta känns som en karta som många kommer att gilla!

onsdag 18 februari 2009

Hemma igen!

Nu verkar livet vara som vanligt igen, med jobb, skola och dagis, full fart varje dag! Jag återkommer imorgon med lite nyheter! Tack alla ni som följer bloggen trots dålig uppdatering!

onsdag 11 februari 2009

Soligt

har vi haft det idag, men kallt - minus 14! Lilla E kämpar på och gillar mest att åka glasstrut med mamma, efter 1½ timma behöver man tanka henne med ny energi, idag i form av kanelbulle i Toppstugan! Vi höll till i den passande Nordsjön backen och Björnbacken där solen fanns, så fort solen började gå ner blev vi snabbt frusna. Idag var tanken att vi tjejer skulle ta Gondolen tillbaka ner istället för den röda backen vi åkte i häromdagen, men L ville åka mer skidor, hon klarade hela berget ner med bara en vurpa, ingen skotertur idag!
Imorgon tänkte jag besöka en Chokladfabrik i närheten!

foto: lilla E i Nordsjön

tisdag 10 februari 2009

Kallt

idag har det varit kyligt, minus sjutton och molnigt, men vi har åkt i ett par timmar innan tår och fingrar började bli alltför kalla! Idag har L och jag åkt ihop mest och hon pekade upp på en något brantare backe och sa att den ville hon åka i. Jag hade ett minne av att den var markerad röd, men nere vid liften såg den blå ut på kartan. Vi åkte upp och hon gav sig iväg! Efter halva backen stannade hon och jag befarade det värsta, men då sa hon att det var väl inget och att man måste vara lite modig! Vi konstaterade sen att visst var den röd!
Det är här vi befinner oss denna veckan!
foto: taget med mobilen från bilen

Skotertur

Igår hade vi en härlig dag i backarna! Det var ganska kallt men solen sken så vi hade det riktigt bra. Tjejerna lär sig åka snabbt så blåa långa backar är inga bekymmer. När vi skulle ta oss ner till dalen fick jag för mig att vi kunde åka en lång väg ner på skidor, vi skulle visserligen behöva passera ett litet rött passage, men med glasstrutvarianten tänkte vi att det skulle gå bra alternativet var att ta Gondolen ner. Först gick det jättebra, men för sista etappen började L bli trött i benen, det blev vurpa efter vurpa. Tillslut skakade hennes ben så hon var tvungen att sätta sig ner en stund, då kom det pistpersonal på skoter som undrade hur det gick och om hon behövde skjuts. Jag sa att det var ett bra erbjudande, så om vi bara väntade lite så skulle hon få hoppa upp bak på skotern! Nöjd fick hon en skotertur nerför backen!

bild: privat

söndag 8 februari 2009

Glasstrut

Idag har jag och lilla e stärkt oss med Alvedon och gett oss ut i backarna. Barnen som aldrig tidigare åkt slalom eller lift har lärt sig snabbt. Ett par vurpor har det blivit både i backen och i liften men allt går framåt. Min egen start som slalomåkare vid 8-årsålder slutade i ett staket och så illa har det inte gått för tjejerna idag! Efter en rejäl vurpa i en av barnbackarna vågade inte L åka själv så det fick bli glasstrutvarianten med mamma dom sista 2 åken! Det har snöat hela dagen, varit minus nio och vindstilla, snödjupet i backarna är ungefär 25 cm. Vi har det toppen!

L skriver om sitt sportlov här

lördag 7 februari 2009

The Bee Gees

denna veckan har varit otursförföljd, min onda tand har plågat mig, nu har jag en 20-dagars antibiotikakur att se fram emot! Fortfarande ont och nu ett sår som svider inne munnen, visst det kunde varit mkt värre men det här kändes som illa nog när man ska åka på skidsemester fredag kväll. På fredag fm ringer dagispersonalen och talar om att lilla E har feber, det var som om luften gick ur mig.....nu väntade jag bara på att L skulle komma hem med kräksjukan oxå som dom flesta i klassen verkar ha!
Nåväl, min snälla mamma var hemma med lilla E och jag åkte till jobbet för att arbeta hela 4 timmar! Klockan sex kom familjen och hämtade mig och vi åkte iväg. Vi ansåg att lilla E har det lika bra i en stuga i fjällen med feber som att alla ska stanna hemma, nu kan iallafall 2 njuta av lite sportlov. Efter ca 5 mil i bilen kommer det - kräks- bara att stanna, vi letade upp en mack och fick städat ur bilen och kunde sen fortsätta. Lite lagom trött på situationen sitter jag och sms:ar nära och kära, då sambon tvärbromsar, jag tittar upp och ett par meter framför vår bil står 2 älgar.....som tur var gick det bra, dom hann undan. Jag började fundera på om det verkligen var meningen att vi skulle på semester. Sista timman satte jag mig bakom ratten, familjen sov, knappt ngn bil på vägen, snön låg tjock och det var en rofylld tystnad. På radion gick Karlavagnen, när vi nästan var framme hör jag tonerna av en gammal goding, The Bee Gees "Tragedy" då kände jag att NU får den låten vara avslutet på eländet, nu kan det bara bli bättre!!

Idag sitter jag och lilla E och myser, vi kollar tv och har gjort en brasa, bloggen kommer att under veckan förvandlas till en reseblogg! Snöiga hälsningar från M

onsdag 4 februari 2009

nu kan det inte bli värre...

det har varit fullt upp på hemmfaronten med jobb och lite trötthet efter mässan, så jag inte hann eller orkade blogga förra veckan. Sen blev det en lugn söndag, trodde jag. Blev påbackad på en parkering, som tur var inte så allvarligt, men en buckla blev det. puh. Senare på kvällen började jag få tandvärk som gjorde att jag inte fick många minuters sömn, ringde tandläkaren och fick komma in och fick ett recept på antibiotika, tänkte att jag tar några tabletter, vilar och åker sen till jobbet. Men icke. På eftermiddagen svullnade jag upp, känns som en pingisboll sitter i halsen, tänkte att det ger sig med antibiotikan, men på morgonen efter var det värre,mer som en tennisboll, kunde inte svälja så det blev en ny tid hos tandläkaren, nya piller och med order att åka in till akuten direkt om det blev värre, han var orolig över att svullnaden skulle göra att jag inte fick luft, hjälp tänkte jag. Så jag har varit helt utslagen, kan inte svälja eller knappt prata. Jag återkommer när jag piggnat till!