fredag 24 april 2009

Helg!


Några frågor som är vanliga så här års i färgaffären handlar om tvättning och målning av fasad. Förra sommaren gjorde Plus ett program om olika tvättmedel och där kom man fram till att Yes var ett toppen tvättmedel, inget ont om Yes, jag använder det själv, men inomhus till min disk!
Utvändigt innan målning är det inte alls det bästa alternativet. I testet jämförde man inte jämförbara produkter så där var det missvisande om man inte kan så mkt om denna djungel av produkter. Idag fick jag ett nyhetsbrev från Nordsjö Idé & Design, där kunde man läsa om hur Mats Persson avlivar några av dom vanligaste myterna. Trevlig Helg!
bild lånad från Nordsjö Idé&Design

torsdag 23 april 2009

Kick off

Ikväll har jag varit i grannstaden på en trevlig Jotun-träff. Vi har ätit god mat och fått se en hel del nyheter som är på väg ut till butikerna! B.la en ny lite trendigare kulörkarta med DemiDekk Optimal samt en med mer klassiska toner. Dessutom har Trebitt Terrasslasyr bytt namn, nu tillhör den DemiDekk-familjen och har fått tillökning i form av en klar bas så att man kan bryta grå kulörer, denna kulörkartan har jag väntat på, jag skulle gärna vilja ha vår spaljé och altangolv i en grå ton.

tisdag 21 april 2009

grönt är skönt!

På påsklovet åkte jag och tjejerna på en utflykt till Lager 157 i Gällstad, det var flera år sen vi var där. Det blev en perfekt dag med sol och massor av sång i bilen, lilla E sjöng sin favorit "La Voix" för kung och fosterland. När vi kom till Gällstad såg jag att Bolagret hade en butik där, så jag sa att här ska jag in, då blev det protester på dom små, dom skulle absolut inte in i ngn tråkig affär, men gissa vilka som fick släpas ut därifrån? Jag tror dom provsatt varenda stol och soffa i hela butiken. Det var här vi fick syn på en riktig vitaminkick!
Dom senaste dagarna har jag varit hemma från jobbet, i fredags började jag att se konstigt och fick talsvårigheter, strax efter fick jag dundrande huvudvärk. Jag jobbade vidare, men tänkte att det är nog bäst att jag kollar upp detta. Ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att jag skulle åka direkt till akuten. Jag har känt mig trött en tid, så jag tänkte att det hade ngt med det att göra och det verkade doktorn oxå tänka, men eftersom man ville utesluta hjärnblödning så ville man göra en datortomografi och behålla mig för observation över natten. Som tur var så visade inte röntgen på ngt fel, utan jag har hade fått ett rejält migränanfall. Men pga att jag inte haft migrän tidigare så ska jag bli kallad på en kontraströntgen senare för att kolla upp detta. Idag ringde jag doktorn igen pga att jag har domningar i armarna och en huvudvärk som inte vill ge sig trots tabletterna jag fick. Doktorn sa i lördags att jag kunde känna mig lite hängig efter ett anfall, men jag tyckte att det borde ju ge sig efter några dagars vila, men nu hade han kollat på mina prover och sett att jag hade riktigt dåligt järnvärde, så han skrev ut järntabletter. Nu hoppas jag att allt ska vara som det ska och att orken kommer tillbaka!

onsdag 15 april 2009

Nina Jobs

Idag har jag haft min lediga dag, eller ledig, det finns ju alltid något att göra. Så idag gjorde jag klart det sista i köket. Nä inte det sista, men golvlisterna är på G att äntligen sättas fast, men då kom jag på att jag ska nog byta bort Hanna-tapeten innan listerna sätts på plats, så här har det rivits tapet och slipats och äntligen hade jag lite tid och ork att få upp alla 2,5 våder!!
Ivrigt påhejad och assisterad av lilla E självklart, hon har noga kollat in hur man gör när man betraktar något, man backar många steg och ställer sig och ser lite allvarlig ut, sen ropar man ut:


- Åh vad det blir bra!!

måndag 13 april 2009

skruvat

Påskhelgen har bjudit på sol och värme, sambon har varit på fotbollsresa med grabbgänget, då åkte jag och mina små tjejer till slätten och botaniserade i en ladugård, vad jag hittade där kommer jag visa framöver i ett annat inlägg. Nu äntligen har inspirationen börjat komma tillbaka i takt med våren, idag har vi påbörjat avslutningen av projekt altanen, vi har fått upp ett vind och insynsskydd.


här ska det läggas på ny jord och ev planteras lite bambu!