måndag 14 december 2009

14

Dagens tapet kommer från Sandberg Tyg & Tapet och heter Penelope. En riktigt vacker tapet som finns i 5 färgställningar. Hade jag bott i ett hus från 1900-talets början hade den definitivt haft en plats i något rum.

söndag 13 december 2009

13

Dagens tapet är en fototapet från Oas, Decor Maison. Jag tycker tapeten påminner mig om Josef Franks organiska, färgstarka mönster. Helt klart en tapet jag kan tänka mig på en vägg här hemma!



lördag 12 december 2009

12

Idag bjuder jag på gårdagen tapet, sedan 8 i morse håller vi på med att riva ner tapeten i hallen. Men just nu är det en liten paus för tjejerna är iväg på ett luciaframträde på ett serviceboende. Hallens tapet har efter 5 år och 2 små barn blivit ganska sliten, ngn har även ritat på några ställen. Planen är att detta ska bli ett tv-rum, L är väldig hjälpsam och river tapeter samt sköter musiken så allt går lättare!


Här är FÖRE bilderna! Tapeten hette Combi och kom från Boråstapeter.

fredag 11 december 2009

11

Dagens val av tapet blir från Intrade och kollektionen "PIP"
På Intrade´s hemsida kan man läsa " En fantastisk kollektion i sprudlande mönster och färger för alla, bara fantasin sätter stopp. Prickigt, blommigt, fjärilar och fåglar eller en fin rand för den försiktige." Kan bara instämma, detta är tapeter man blir glad av!


Morgonen startade med ett helt fantastiskt luciatåg, nästan alla elever på skolan deltar på något sätt i detta. Först ut förskolebarnen ihop med F-klassen och 1:or som sjöng söta julvisor, otroligt att se alla små våga stå på scen inför så många åskådare, sen var det tärnor och stjärngossar, små möss och ett flertal "Stalledrängar" Sist in skred Lucian ner för trappan och fram på scenen följt av sina ledsagare, jag var så nervös för att kusinen skulle ramla i trappan, men det klarade hon galant.På "vår" skola har man 2 otroligt duktiga musikfröknar som verkligen har förmågan att få till något utöver det vanliga, barnen sjunger så fina stämmor i sånger som man kan tycka är lite svåra men som dom klarar galant, allt ackompanjerades av en duktig harpist (om henne kan man läsa här)

I helgen är jag ledig från arbetet i färgaffären, men jag tänkte göra jobbrelaterade saker hemma, ( hallen ska få en makeover) förvånande nog gick min idé igenom hos resten av familjen, L har lovat att hjälpa till med penseln! Trevlig helg!

torsdag 10 december 2009

10

December är en hektisk tid för dom flesta, mycket ska hinnas med. Igår var det julbord och ikväll har vi varit på ett 3 i 1-kalas, mycket praktiskt att 3 av tjejernas 4 kusiner fyller år 2 dagar på raken. Imorgonbitti blir det luciafirande med tjejernas skola. Det är något av en höjdpunkt, det brukar vara väldigt bra arrangerat och mycket vackert, iår har jag tjuvläst repertoaren och det blir 21 sånger, allt mellan "En sockerbagare" till "Happy X-mas (war is over)" det ska även bli kul att se en av kusinerna som Lucia.





Kvällens tapet får bli en med lite mera färg än tidigare, den kommer ifrån Decor Maison och kollektionen "Oas", mönstret påminner mig om Orla Kiely

onsdag 9 december 2009

9

Nyss hemkommen med magen full av läckerheter, en av våra färgleverantörer har bjudit oss på Julbord. Inte vilket julbord som helst utan på Sveriges äldsta gästgivaregård som använder sig av lokala, ekologiska råvaror. Gästgivargården har tilldelats ett flertal utmärkelser, krogguiden White rankar den som en av västsveriges bästa krogar, man har även fått en utmärkelse från rörelsen Slow Food. Det serverades en mängd olika delikatesser så nu är man mätt och belåten.




Kvällens tapet kommer idag från Marimekko, mönstret Joonas.

tisdag 8 december 2009

8

Dagens tapet är Mediterranea. Tapeten kommer från Cole & Son och kollektionen "Fornasetti", den är baserad på design av den kände italienske designern Piero Fornasetti. Just detta mönstret har Fornasetti ritat till sitt egna hem. Hans storhetstid var under 50-talet, men under senare år har intresset ökat enormt, mycket tack vare att Cole & Son har rättigheter att trycka hans tapeter. Piero Fornasetti levde mellan 1913 - 1988.

måndag 7 december 2009

7

Dagens tapet kommer från Decor Maison och kollektionen "Modern Classics"



Så här kan man läsa på Decor Maison´s hemsida: "I Modern Classics möter gamla traditioner nya tider när mönsterskatter från svenska tapethistorien strålar samman
med moderna färgtoner. Historiens vingslag slår och i dess virvlar flammar svunna minnen, med värme och själ till såväl moderna hem som äldre hus. Nya färgställningar har adderats till klassiska mönster och resultatet är en kollektion med både diskreta och starka karaktärer. "
Just detta mönster är en favorit, den känns mest modern och passar i många olika miljöer. Goda vänner har den här som en fondvägg i sitt hus från sekelskiftet, tillsammans med en modern platt-TV gör den sig riktigt bra!

söndag 6 december 2009

6

Dagens tapet är Woods från Cole & Son, en populär tapet som ofta syns i inredningsmagasin, bloggar och tv-program. Har gett inspiration till flera tapeter med träd och stammar.



5

Dagens tapet får bli gårdagens tapet, jag hann inte med att blogga igår, schemat var späckat från morgon till kväll. Det var jobb och handbollsmatcher och en riktigt trevlig 40-årsfest som avslutning.



Denna tapet heter Vårklockor och finns i kartan "Anno 1905" från Boråstapeter. En klar favorit som jag gärna skulle vilja ha någonstans i huset.

fredag 4 december 2009

4

Dagens tapet blir en hälsning till min vän A! Det är ett mönster som finns här hemma i huset, dock lite mer kulört för att det skulle hända lite mer i det vita köket. I mitt barndomshem fanns en storbladig finsk jättesnygg tapet som var enbart vit, det kanske är därifrån min svaghet för vita tapeter kommer ifrån..



Tapeten är från "Nina Jobs" Ecotapeter

Helgen blir hektisk, först jobb i färgaffären, direkt efter jobbet åker vi till grannstaden för L spelar handbollsmatcher och sen blir det vidare på 40-årsfest. Söndagen blir ngt lugnare tempo, endast tjejernas dansavslutning med uppvisning! Skönt att slippa fundera ut vad man ska göra med sin fritid!

Trevlig Helg på er!

torsdag 3 december 2009

3

Dagens tapet blir 2 idag, den till vänster kommer ifrån kollektionen "Garden" och finns i 5 färgställningar. På bilden har vi satt upp den ihop med en svartvit rand från "Plain Stripes", båda kommer från Boråstapeter.

Ikväll tar jag ytterligare ett steg in i vuxenvärlden!! Min vän E och jag har blivit inbjudna till en syjunta, jag funderar på vad jag ska hitta på att ta med mig......

Ha en trevlig dag!

onsdag 2 december 2009

2

Vaknade upp till en kall men vacker vintermorgon. Förmiddagen har tillbringats med min väninnna H i deras hus som ligger jättevackert i det lilla samhälle där jag är uppvuxen. Jag har fått ett par ideér om vilka tapeter som skulle kunna passa till dom och deras hus. Dagens tapet blir därför från deras hus, en av få tapeter som sitter kvar, jag var tvungen att ta en bild på den för jag tyckte att den var så fin!



Jag passade på att ta lite fler bilder utanför...




Ha en trevlig dag!

tisdag 1 december 2009

1

Jag fick en idé om att varje dag fram till Julafton ha "lucköppning" i form av dagens tapet. Det är svårt att välja ut 24 favoriter för det finns ju så många fina att välja bland, men här kommer den första:


Vera från Sandberg Tyg & Tapet, tapeten är gjord efter ett original från 1920. Detta mönster har varit en favorit i flera år, tyvärr passar den inte i mitt hem, men hos mina svärföräldrar passade den mycket bättre, dom har den i ljusgrått. Finns i 9 färgställningar.
I morgon ska jag titta på ett hus som goda vänner till oss håller på och totalrenoverar, ska bli spännande att se hur det ser ut, ska tipsa henne om tapeter och kulörer. På jobbet har jag ett annat roligt färgsättningsuppdrag åt en kund som bygger om en hel undervåning, sånt är roligt att ta del av. I det huset kommer det att bli Sandbergstapeter, om dom väljer mitt förslag. Det kommer bli jättefint!