tisdag 31 augusti 2010

Blandat


För ett par veckor sen var min kreativitet på topp, det blev några timmar vid symaskinen. Resultatet blev bl.a. gardiner och kuddar till tjejernas sovrum. Jag sydde även ett "överdrag" till en lampstomme jag haft liggande länge. Som upphäng tog jag en röd textilsladd inköpt på bolagret förra våren. Tjejerna är nöjda med sitt "nya" rum, men det fattas lite saker som sänglampor och förvaring m.m. Får nog bli ett besök på det stora varuhuset framöver!

söndag 29 augusti 2010

Hemmafix!


Efter en helg med både jobb( bl.a. inventering, har drömt om färgburkar i natt) och andra trevligheter tog jag i eftermiddags tag i målarprojektet jag startade i fredags. Samtidigt som jag köpte mitt soffbord köpte jag även 4 stolar för bara 20 :- styck! Stolarna såg inte så roliga ut, men fixartjej som man är såg jag potentialen i att dom skulle bli fina med lite färg och ett nytt tyg till sitsen.

fredag 27 augusti 2010

Hembesök


Jobbet i färgaffären är verkligen varierande och jättekul! Många trevliga möten med människor som vill ha hjälp med att välja tapeter och kulörer på färg. Sen i våras har jag fått möjligheten att hjälpa till att ta fram förslag på tapeter till ett helt nybyggt hus som en tidigare kollega har ritat. Det har stötts och blötts och bollats massa ideér och förslag och vi har haft så trevligt under tiden! Idag åkte jag med ut till huset för att titta på en tapet, då passade jag på att ta lite bilder. Detta är från en liten toalett, tycker tapeten passar bra till det vita kaklet och svart klinkers, titta så bra mönsterbilden passar till väggen, tapeten heter Kina Slott och kommer från Sandbergs! Trevlig helg!

onsdag 25 augusti 2010

Bilder


Igår skulle jag föra över en bild till bloggen på samma sätt som jag brukar göra, men något verkade gå fel för i dag när jag letade efter en av bilderna i telefonen upptäcker jag att bilderna är borta....ca 720 stycken. Inte kul alls, men ikväll testade jag att föra över bilder igen och köra en scanning av skadade filer, gissa om jag blev glad över att dom fanns kvar!!
Laddade hem en testversion av ett fotocollage program, så här blev en av bilderna!
Tema kuddsömnad!

tisdag 24 augusti 2010

Fynd



I början av sommaren hittade jag ett skåp i en second hand butik, jag behövde ett stort skåp med massa förvaringsmöjligheter. Mitt fina gamla teakskåp fick jag lämna kvar i huset, men detta är helt ok. Det är ganska skavt på dörren, men min tanke var att måla om det så det gjorde inte så mycket, men nu får det nog vara träfärgat iallafall! För endast 150 kronor kan det få vara i lite dåligt skick, huvudsaken är att alla pysselsaker får plats!

måndag 23 augusti 2010

Gardiner


Trots ett förflutet inom gardinbranschen byts det inte gardiner så ofta i mitt hem, men nu har jag hunnit med 2 omgångar gardiner i ett av rummen. Jag hade ett par gamla hissgardiner i källaren som passade bra tills vidare i tjejernas rum. Tyget är från Designers guild och jag älskade det tyget, men nu är det lite för gulligt för min smak. Hittade en gammal stuv i källaren som passade bättre. En slät kappa tyckte jag blev lite för tråkigt så jag gjorde
"fuskrullgardiner" , ska bara fixa en rundstav som ska målas och träs in i kanalen!

söndag 22 augusti 2010

Klart


Målningen blev klar innan tjejerna kom hem! Dom blev glada för sin nya säng, men vill gärna sova i samma ändå. Jag fyndade ett par blomlådor på Lagerhaus i somras för bara 25 kronor styck. Kom på den smarta idén att ha dom som alternativa sängbord till vattenflaskor och annat som ska vara med vid läggdags! Lilla E kom på att vi kunde sy ett draperi så det blir en koja nere hos henne, men det blir ett senare projekt, först ska jag sy fler kuddar!!

fredag 20 augusti 2010

Dygnetruntjobb




I onsdags åkte jag och en f.d kollega och hämtade en begagnad våningssäng, vilken kväll!! 2 "fixar-tjejer" med väldigt liten vana av att köra bil med släp, vad vi skrattade, men vi fick på släpet på bilen och som tur var behövde vi aldrig backa med hela ekipaget! Lite senare fick jag utmärkt hjälp¨med att skruva ihop den, hade jag inte fått det hade jag nog fått hålla på hela natten med att få ihop sängen och då hade nog inte grannarna varit så glada...eftersom sängen var i furu var jag tvungen att måla den och kulören blev ju givetvis.....just det - vit!
Halv tre på natten var jag klar med första omgången, eftersom tjejerna skulla komma som ikväll var jag ju tvungen att måla klart så det var bara att kliva upp halv åtta och måla färdigt. Tur att det finns vattenburen färg!




torsdag 19 augusti 2010

Målning pågår!


Håller på med en överraskning till tjejerna! Återkommer i morgon med bilder!

söndag 15 augusti 2010

Kuddfrossa!


Jag gillar kuddar, det är bara att erkänna, dom är mjuka och sköna, lätta att placera och att byta ut. I helgen har kreativiteten flödat så symaskinen har gått varm, det har blivit gardiner och kuddfodral. Bland annat blev det 2 nya randiga till sovrummet, tyvärr var ränderna lite lätt migränframkallande, men jag ska inte titta så mycket på dom utan ha dom under huvudet när jag läser! Kom på att jag kunde variera mönstret, så ena sidan fick vågräta ränder och den andra lodräta. Dom 2 gråa kuddarna kommer från Klippans Yllefabrik.

fredag 13 augusti 2010

Skattkammare


Har varit nere i källaren och rotat runt i en del kartonger med tyger, hittade lite som jag tänker sy av i helgen. Det kommer bli en kudde till av "elefanttyget" och även av det randiga. Det vita linnetyget ska det bli en hissgardin! Som vanligt blir det inte så färgglatt!!
Ha en riktigt trevlig helg!

onsdag 11 augusti 2010

Arv eller miljö...



Nu vet jag var mitt samlande på inredningstidningar kommer ifrån! Min pappa har sparat på Sköna hem, som är en av Sverigs äldsta inredningstidningar. Tidningen startade 1979, som tur är har han inte alla nummer fram till dagens datum. han slutade samla när tidningen gick ihop med Allt i hemmet. I nr 2 från 1980 kan man bla läsa om "Vitt det evigt vackra". Jag är benägen att hålla med om att vitt alltid funkar!


tisdag 10 augusti 2010

Svartvitt


Nu känns det som om hösten närmar sig, det börjar bli mörkt på kvällarna och då är det skönt att tända ljus och mysa framför TV:n. I ena soffhörnan - triss i kuddar! Den randiga är från "Det stora möbelvaruhusets" fyndavdelning, endast 50 kronor. En textilklassiker är Estrid Ericson´s elefanttyg från Svenskt Tenn , sist in i min "kuddsamling" är Marimekkos - Kanteleen kutsu.

söndag 8 augusti 2010

Inredningsinspiration

Den här bilden från IKEA´s bok "ÄLSKADE HEM" har jag länge gillat, nu när jag flyttade hade jag den som en inspirationsbild för hur jag ville ha det på en av nina väggar! Köpte 2 delar Bestå och vita konsoller på IKEA och måttbeställde hyllplan på "brädgår´n" sen blev det nästan likadant som på bilden!








torsdag 5 augusti 2010

mer makeover...



I våras flyttade jag till en lägenhet, mkt nytt behövdes men allt kunde jag inte köpa. Av min underbara vän E fick jag det här gamla bordet som hon använt som bl.a målarbord. Jag slipade bordsytan lätt och sen fick hela bordet en omgång av Bengalack, precis om soffbordet! Gillar verkligen den blanka fina finishen det blir av den färgen!

Lite färg, liten insats - stor skillnad!