söndag 26 september 2010

Klädförvaring


Nu är skåpet så gott som klart, funderar bara på om jag ska sätta en tapet på insidan av skåpet, men det kan jag ju fundera på ett tag till. Har fyllt skåpet med tjejernas kläder som nu slipper ligga synliga i Billybokhyllor. Jag hoppas dom blir glada när dom får se det i morgon kväll!

lördag 25 september 2010

Tofsar


Att Maria Montazami gillar tofsar i inredningen kan inte undgått många, jag är inte lika förtjust i tofsar, men när jag hittade dessa jättefina påslakanen på Ellos REA slog jag till. Ellos säljer även hemtextilier från Zara Home, där dessa kommer ifrån. Superskön kvalitet, kan verkligen rekommendera dom! Gillar vita påslakan och dom här med färgglada tofsar runt kanterna föll mig i smaken, liten lagom färgklick!

tisdag 21 september 2010

Nu har jag gjort det igen....

skaffat mig ännu ett projekt! Var på en second-handbutik och köpte mig ett skåp...igen! Detta ska stå i tjejernas rum hade jag tänkt, men kom sen på att jag kanske ska ha det i köket. Vi får väl se vart det hamnar. I dagsläget står det i tjejernas rum och har blivit målartvättat, lätt slipat och grundat samt färdigstruket 1 gång, allt enligt konstens alla regler. Eftersom jag målar inne i lägenheten målas det med vattenburen färg, samma som våningssängen blev målad med. Och kulören? Ja, den blev vit denna gången!

onsdag 15 september 2010

Matplats


I helgen fixade jag klart det sista med stolarna, tjejernas tripp-trapp stolar fick även dom en omgång med penseln. Tidigare hade jag målat dom i rosa så det skulle matcha till Hannatapeten, men nu blev dom svarta. Jag prövade att vända på bordet så det står mitt på golvet, på det viset får alla stolarna plats. Jag tycker det blev bra, men måste fixa ny upphängning för lampan...

söndag 12 september 2010

Pysseldag


I fjol när min mamma, syster och jag besökte " Jul på Liseberg" köpte jag ett par kort av fotografen Stig Kälvelid, sen dess har dom legat i en påse i väntan på att bli inramade. En tanke var att rama in dom i IKEA´s ramar RIBBA, men sen kom jag på att jag ska limma upp dom på en träskiva. Jag åkte till byggvaruhuset och bad dom såga till 4 kvadrater MDF som var i samma mått som korten. Detta var i februari...bäst att skynda långsamt!


I helgen har jag målat kanterna med svart färg och borrat hål på baksidan för upphängningen. Förhoppningsvis kommer jag att limma fast korten i veckan som kommer, sen är det bara att komma på ett bra ställe att hänga upp dom på!

onsdag 8 september 2010

Nytt i butiken


"New York Nature förenar det bästa av två världar och släpper in naturen i storstaden. Vilt och oförutsägbart växer sig skira löv, klängande rankor och exotiska blommor in i stadsmiljön och skapar en helt ny känsla av värme och sensualitet bland betong och asfalt. Naturens friska färger i kombination med toner av smog ger ny energi till gatulivet, som känns mer inspirerande och spännande än någonsin. " citat från Decor Maisons hemsida

torsdag 2 september 2010

Några ljus i mörkret


Nu när mörkret kommer tidigare på kvällarna är jag så glad för min fina ljusstake som jag fick för många år sen. Gissa om jag och min dåvarande jobbarkompis undrade vad det kunde gömma sig i paketet. Eller det var 2 paket. Ett stort fyrkantigt tungt och ett lätt med en knepig form. Vi gissade att det lätta kunde vara en brödkorg!!

Men det visade sig vara en Stumpastake och det lätta paketet var ett galler som man sätter över ljusstaken för att kunna hålla t.ex mat varm.

En mkt välanvänd och uppskattad julklapp! Finns bl a att köpa här