fredag 24 december 2010

God Jul



Sitter nu här mitt i natten med lite glögg och saffransskorpor och har slagit in dom sista julklapparna och funderar över livet och julen. Den blir annorlunda i år, det är första julen i nya lägenheten. Mysigt, men annorlunda..Men jag får umgås med mina goa tjejer halva dagen, på kvällen åker jag till min pappa, dit kommer även min lillebror och min ena syster med hennes sambo. Så jag är lyckligt lottad, det finns många som sitter ensamma under julhelgen, många har inte ens ett hem att vara i. Tänker även på min underbara vän E som alltför tidigt förlorade sin pappa i helgen. Kram på dig!!


Jag önskar Er alla en God Jul!

måndag 20 december 2010

Jul i butiken


För några veckor sen fick jag en idé till en skyltning med lite julkänsla. Jag bad pappa komma med någon gren jag skulle kunna använda, när han dök upp i butiken kändes det som om han hade halva skogen med sig. Jag valde en som jag tänkte täckmåla vit, men sen slogs jag av att det är lite väl mycket jobb att måla en gren så jag valde att spraymåla den. Den eftermiddagen blåste det ute, så det var lite svårt att få färgen att hamna på grenen, men resultatet blev bättre än jag trodde, på håll ser den ut att ha lite rimfrost på!

Sen hängde vi upp gamla fina men slitna pepparkaksformar som vi hade köpt på Kupan. Tapeterna som användes är båda från Sandberg Tyg & Tapet och heter Elsa och Edith.
Idag har det varit VAB som gällt, verkar som om magsjukan knackat på dörren lagom till jul.

tisdag 14 december 2010

Tisdag...


och jag har en ledig dag idag, december är en hektisk tid med många aktiviteter och avslutningar. Det är handbollsmatcher, dansavslutningar, teateravslutningar samt lite halsont däremellan. Därför ska det bli skönt att bara få vara idag, inga krav och inga måsten, läsa Femina som damp der i lådan idag och fika med goa vänner som jag inte träffat på ett tag..

Luciamorgonen firades med ett lika fantastiskt luciaframträdande som vanligt i barnens skola. Helt otroligt att alla skolans elever är med, dvs 180 barn i åldrarna 2 till 16 år...jag tror inte ngn satt oberörd när väninnans dotter sjöng Stad i ljus ackompanjerad med kören , trumpet och harpa. Det var så vackert!

onsdag 8 december 2010

Ett år senare...


blev jag klar med mina tavlor. Det var ju i November i fjol som jag köpte 4 fina foton av Stig Kälvelid på Jul på Liseberg. Nu sitter dom på väggen i hallen. Jag funderade ett tag vart jag skulle hänga upp dom, ena dagen lutade det åt köket, andra åt vardagsrummet. Men en dag när jag kom hem såg jag den perfekta platsen i hallen.