onsdag 6 april 2011

Stora maskor


För ett par veckor sedan var jag hemma för VAB, fick lite tråkigt så jag tänkte att jag skulle göra någonting kreativt. Började bläddra i min bok "galen i garn" och fick för mig att jag skulle prova på att virka en korg. Letade i mina gömmor och fick fram ett tunt linnetyg som jag sen rev i remsor.

Fram med virknål nr 10 och bara börja virka,men det var så länge sen jag virkade att jag glömt allt vad luftmaskor och halvstolpar innebar, som tur var fanns det en jättebra beskrivning bak i boken. Måste erkänna att jag är nöjd med resultatet, att det sen gick ganska snabbt att virka gjorde inte saken sämre!

måndag 4 april 2011

Kivi

Under torsdagskvällen pratade man om ljuslyktan Kivi, man pratade om att blanda olika storlekar, kulörer samt mer eller mindre transparanta. På klippet visas hur du kan kombinera dom olika för den rätta balansen.

fredag 1 april 2011

Våga vara dig själv...


Ikväll var jag och två av mina bästa vänner på en mysig kväll på Iittala Outlet i grannstaden, det bjöds på färglära, underbart god mingelbuffé och massa inspiration. Lokala företagere pratade om att "våga vara sig själv" både vad gäller inredning och med sitt inre och yttre. Jag fick även en "minimakeover" av en av frisörerna. Hon tuperade mitt hår och bakade in lite löshår i en fläta. Riktigt roligt att få bli uppiggad en helt vanligt torsdagskväll!


Med oss hem fick vi varsin "goodiebag" som bl.a innehöll en favorit, en Kivi ljuslykta, formgiven av Heikki Orvola 1988. "When I got the commission, I knew what they wanted from me: a Scandinavian glass candleholder. I gave it some thought and then that ‘blunt piece of tubing’ began to take shape in my mind.When I sketched the shape, I thought, that’s it right there – the only right solution.” Jag har länge gillat den här ljuslyktan och har redan några stycken, gillar den enkla men vackra formen. Nu ska jag börja samla på fler ljuslyktor i olika kulörer.